Hei!

Olen Arja Suomi, aloitteleva labradorinnoutajakasvattaja Kaarinan Littoisista. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kolme jo aikuista, muualla asuvaa tytärtä ja 3/11 syntynyt labradorinnoutaja narttu Mango.

Ensimmäinen labradorinnoutajamme Wallu tuli meille toukokuussa 2005 kotikoiraksi. Elämä ensimmäisen koirani kanssa oli monintavoin opettavaista ja hyvin antoisaa. Metsässä vapaana juokseminen oli hänen suurin intohimonsa. Wallulla oli suuri sydän täynnä kultaa. Keväällä 2014 tämä ihana harmaaparta sairastui vain 9 vuotiaana ja jouduimme luopumaan hänestä. Tämä Herrasmies jätti lähtemättömän vaikutuksen sydämeeni.

Wallun ollessa kuusivuotias perheemme kasvoi toisella noutajalla. Toukokuussa 2011 meille muutti pieni musta tyttö, Mango. Energinen pentunen muutti arkemme vauhdikkuudellaan ja ehtymättömällä tarmollaan. Pieni noutajatyttö sai jopa harmaapartaisen Wallunkin villiintymään. Energisen nuoren noutajan kanssa on ollut mukava harrastella ja kokeilla useita eri lajeja, tokosta nomeen ja aina agilitykentälle saakka. Näyttelyissä olemme myös käyneet muutamia kertoja erinomaisin arvosteluin.

Mangon ensimmäisestä pentueesta 11/14 jäi kotiin Ninja- tyttö. Ninjan kanssa harrastetaan Rally- tokoa, näyttelyitä erinomaisin tuloksin ja noutajien taipumuskoe eli taipparit läpäistiin ensimäisellä yrittämällä syksyllä 2016. Nyt on tarkoitus aloittaa nome- treenit tähtäimessä kokeet. 

Kesällä - 17 haimme laumamme vahvistukseksi Taran ( K. Onnetar). Taran kanssa harrastamme myös rally- tokoa rodunomaisten lajien lisäksi. 

Kasvatustyössäni pyrin käyttöominaisuuksiltaan monipuolisiin, rotumääritelmän mukaisiin liioittelemattomiin ja ennen kaikkea terveisiin labradoreihin. Ensisijainen asia on koirien terveys ja luonne, unohtamatta kuitenkaan rodunomaista ulkomuotoa ja käyttöominaisuuksia. 

 

 

Meihin ja koiriimme saa tulla tutustumaan paikanpäälle, kunhan sovitaan aika 🙂