Yleisvaikutelma: Vankkarakenteinen, tiivisrunkoinen, hyvin toiminnanhaluinen koira, joka ei saa olla ylipainoinen tai liian raskasrakenteinen. Leveä kallo, leveä ja syvä rintakehä sekä leveä ja voimakas lanne ja takaosa.

Käyttäytyminen/ luonne: Ystävällinen ja eloisa. Erinomainen vainu, pehmeä ote riistasta, innokas uimari. Sopeutuvainen, uskollinen seuralainen.
Älykäs, innokas, tottelevainen ja yhteistyöhaluinen. Luonteeltaan ystävällinen, ei saa olla vähääkään hyökkäävä eikä arka.

Pää: Kallo leveä ja puhdaslinjainen, otsapenger selvä. Posket eivät saa olla turpeat. Leuat vahvat ja keskipitkät, vahvat hampaat. Kuono voimakas, ei suippeneva. Leveä kirsu ja sieraimet hyvin kehittyneet.

Silmät: Keskikokoiset, tumman- tai pähkinänruskeat, ilmentävät älykkyyttä ja hyväluonteisuutta.

Korvat: Päänmyötäiset, sijaitsevat melko takana. Eivät isot eivätkä raskaat.

Purenta: Säännöllinen, täydellinen ja täysihampainen leikkaava purenta, ts. alaleuan etuhampaat koskettavat tiiviisti yläleuan etuhampaiden takapintaa. Hampaat ovat suorassa kulmassa leukoihin nähden.

Kaula: Kuiva, vankka ja voimakas, liittyy kauniisti hyväasentoisiin lapoihin.

Eturaajat: Voimakasluustoiset ja suorat kyynärpäistä maahan sekä edestä että sivulta katsottuna. Lavat pitkät ja viistot.

Runko: Rintakehä leveä ja syvä. Tynnyrimäiset, hyvin kaareutuneet kylkiluut. Ylälinja vaakasuora. Lanneosa leveä, lyhyt ja voimakas. Täyteläinen vaikutelma ei saa johtua ylipainosta.

Takaraajat: Hyvin kehittynyt takaosa. Lantio ei ole vähääkään luisu. Polvet hyvin kulmautuneet. Matalat kintereet. Pihtikintereisyys on vakava virhe.

Käpälät: Pyöreät ja tiiviit, varpaat hyvin kaareutuneet, polkuanturat hyvin kehittyneet.

Häntä: Rodulle tunnusomainen saukonhäntä, joka on keskipitkä, tyvestä hyvin paksu ja suippenee kohti hännänpäätä. Ei hapsuinen, vaan kauttaaltaan lyhyen, paksun ja tiheän karvan peittämä, mikä saa hännän näyttämään pyöreähköltä. Koiran häntä voi olla korkea-asentoinen, mutta häntä ei saa kiertyä selän päälle.

Liikkeet: Vapaat, kohtuullisen maatavoittavat, edestä ja takaa katsoen suorat.

Karvapeite: Rodulle tunnusomainen, lyhyt, tiheä, melko karkealta tuntuva, ei laineita eikä hapsuja; vedenpitävä aluskarva.

Väri: Yksivärinen musta, keltainen tai ruskea. Keltainen väri voi vaihdella kermanvaaleasta ketunpunaiseen. Pieni valkoinen täplä rinnassa sallitaan.

Koko: lhannesäkäkorkeus: uros 56-57 cm, narttu 54-56 cm.